Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 16:36

Από τι αποτελείται ένα σύστημα ασφαλείας –συναγερμού

 

Απαραίτητα εξαρτήματα


Κεντρική μονάδα συναγερμού η οποία τοποθετείται στο σημείο όπου έχουν καταλήξει όλα τα καλώδια
Η κεντρική μονάδα είναι η κάρδια του συστήματος που επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει από τους αισθητήρες και ενεργοποιεί τις σειρήνες στέλνοντας ταυτόχρονα το ανάλογο σήμα ειδοποίησης στον ιδιοκτήτη και στο κέντρο λήψης σημάτων.
Σ' αυτήν συνδέονται οι αισθητήρες, η σειρήνα, οι τηλεφωνικές γραμμές, το πληκτρολόγιο, τα τηλεχειριστήρια. Θα πρέπει να υπάρχει εφεδρική μπαταρία σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος

Πληκτρολόγιο το οποίο τοποθετείται στην είσοδο του σπιτιού έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να οπλίσει η αφοπλίσει το σύστημα . Στην οθόνη του πληκτρολογίου εμφανίζονται πληροφορίες και μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε το συναγερμό. Ακόμη στο πληκτρολόγιο μπορείτε να κάνετε και τις ρυθμίσεις και τον προγραμματισμό του συναγερμού.Εξωτερική σειρήνα η οποία πρέπει να είναι αυτοπροστατευόμενη και τοποθετείται ψηλά και σε εμφανές σημείο έτσι ώστε η παρουσία της να λειτουργεί αποτρεπτικά . Η εμφανής θέση της σειρήνας από τους περαστικούς είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού αποτρέπει εύκολα τους ερασιτέχνες διαρρήκτες.

Εσωτερική σειρήνα η οποία τοποθετείται πάνω στον κεντρικό πίνακα , όταν ενεργοποιηθεί και αφού είναι κλειστός ο χώρος δημιουργεί έναν δυνατό Ο ρόλος της εσωτερικής σειρήνας είναι σημαντικός για να πανικοβάλει τον διαρρήκτη όταν θα μπει στο σπίτι και να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει το έργο του.

 


Ανιχνευτές κίνησης: όταν το σύστημα είναι οπλισμένο, Οι ανιχνευτές ελέγχουν τη μεταβολή της κατάστασης κίνησης, θερμοκρασίας και δίνουν συναγερμό.

Μαγνητικές επαφές Θα πρέπει σε κάθε παράθυρο, μπαλκονόπορτα μαγνητικές επαφές (παγίδες) που θα προστατεύουν από την παραβίαση του σπιτιού οποίες τοποθετούνται σε όλα τα κουφώματα είτε είναι ξύλινα η αλουμινίου , θα μπορούμε να νιώθουμε μια σημαντική ασφάλεια ενώ κοιμόμαστε ή είμαστε στο σπίτι με την οικογένεια μας .
Οι παγίδες απαρτίζονται από δύο τεμάχια που όταν θα απομακρυνθούν μεταξύ τους θα δώσουν εντολή ενεργοποίησης του συναγερμού

Διαβάστηκε 2675 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 05:59
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Συναγερμοί σπιτιού -συναγερμοί καταστήματος »
Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla